Ερωτήματα και Διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων


1. Ερώτημα της Ένωσης Γονέων για το χρόνο έναρξης των εργασιών για  την προσθήκη αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και για  το χρόνο έναρξης των  εργασιών ανέγερσης των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνάσιου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

 2. Διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων της  για τη μείωση του ποσού  της επιχορήγησης  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας

Κύριε Δήμαρχε,




Σε προηγούμενες επιστολές και συναντήσεις μαζί σας είχαμε θέσει την   επιτακτική ανάγκη προσθήκης αιθουσών στο  1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας επί της οδού Ν. Τρυπιά.  Με  Δελτίο Τύπου την 15-06-2017 μας ενημερώσατε ότι η Πρόεδρος της ΚΤΥΠ επιβεβαίωσε ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί γρήγορα και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του. Αρκετούς μήνες μετά δεν έχουμε καμμιά  σχετική ενημέρωση και ένδειξη ότι το έργο έχει δρομολογηθεί. Την ανάγκη προσθήκης αιθουσών λόγω της αυξητικής τάσης φοίτησης  μαθητών στις αναφερόμενες σχολικές μονάδες βεβαιώνει σε επιστολή της προς το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας και κοινοποίηση αυτής  στον  Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ και ΔΕ Αττικής, καθώς και στους Διευθυντές του 1ο Γυμνασίου και 1ο Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄ Αθήνας.  Αναφέρει μάλιστα ότι  βοηθητικοί και άλλοι χώροι έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις  για  πολύωρη παραμονή σε αυτές μαθητών και εκπαιδευτικών, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.



Σχετικά με την ανέγερση των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνάσιου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, αναφέρουμε πως ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες μας - ο  διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου   διεξήχθη στις 11.04.2017,  δεν έχουμε ως σήμερα καμμιά ένδειξη για έναρξη των εργασιών. 

Παρακαλούμε για την ενημέρωση μας και είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.



Τέλος η Ένωση Γονέων εκφράζει την αγανάκτησή της  για τη μείωση του ποσού  της γ’ δόσης του έτους 2017  της επιχορήγησης  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης . Συγκεκριμένα από τα 91.470€  που αναλογούσε για κάθε μια από τις τέσσερεις δόσεις ανά έτος, η τρίτη δόση που εγκρίθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας πριν λίγες μέρες  ανέρχεται στα 82.380€, μειωμένη δηλ. κατά 10%! Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο ως πρώτο βήμα να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μείωση της δημόσιας δαπάνης για την εκπαίδευση.