Προβλήματα σχολικών μονάδων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας & Χαλκηδόνας

Νέα Φιλαδέλφεια,  12/  9/2011
Επιστολή προς : ΥΠΔΒΜΘ (Γραφείο Υπουργού κ. Διαμαντοπούλου και Υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου), Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής
Κοινοποίηση: Σχολικές Μονάδες και Σύλλογοι Γονέων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας
Θέμα: Προβλήματα σχολικών μονάδων Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

Κυρίες και Κύριοι, η Γενική Συνέλευση και το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ σας ενημερώνει για τα σοβαρότερα προβλήματα που εντοπίστηκαν  κατά τη προηγούμενη σχολική χρονιά στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας:
1.     Την καθημερινή επιβάρυνση μαθητών και γονέων και τους κινδύνους ασφάλειας λόγω της μετακίνησης των μαθητών του 1ου   Δημοτικού Ν.Φ.  στο 4ο Δημοτικό Ν.Φ. για τρίτη σχολική χρονιά.
2.     Σχολικές επιτροπές που λειτουργούν χωρίς επαρκή χρηματοδότηση (κυρίως για το 1ο Δ.Σ. Ν.Φ. , 2ο Γυμνάσιο Ν.Φ. και 4ο Γυμνάσιο Ν.Φ.) με αποτέλεσμα να ζητούνται χρήματα από τους γονείς για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
3.     Ο κοινός αύλειος χώρος του 2ου Δημοτικού Ν.Φ.  με το Νηπιαγωγείο, ο υπερπληθυσμός που παρατηρείται στο 2ο Δημοτικό εξαιτίας της μεταστέγασης του 1ου Δημοτικού Ν.Φ.  στο 4ο Ν.Φ.  και η έλλειψη ταρτάν στους αθλητικούς χώρους του προαυλίου.
4.     Το καθημερινό πρόβλημα της εγκατάστασης αστέγων δίπλα από σχολικές μονάδες όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια (κυρίως στο 3ο και 7ο Δημοτικό Ν.Φ.   ).
5.     Την κακή κατάσταση και συντήρηση των αθλητικών υποδομών που ανήκουν στις σχολικές μονάδες και αξιοποιούνται από αθλητικούς συλλόγους (γήπεδο στο 4ο Δημοτικό και κλειστό γυμναστήριο) οι οποίοι επιβαρύνουν με έξοδα τις αντίστοιχες σχολικές επιτροπές σε περίοδο μη επαρκούς χρηματοδότησης τους.
6.     Τη παντελή έλλειψη δομών ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών στα σχολεία μας, παρότι έχουμε απευθύνει ανάλογο αίτημα στο παρελθόν μετά από αυτοκτονία μαθητή Γυμνασίου και την επισήμανση κρουσμάτων βίας.
7.     Την έλλειψη προσωπικού διοικητικής εξυπηρέτησης που παρατηρείται στις σχολικές μονάδες όταν οι γονείς απευθύνονται σε αυτές και κυρίως όταν το σχολείο λείπει σε εκδρομές.
8.     Το μη σεβασμό του νόμου για το κάπνισμα ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς μέσα στις σχολικές μονάδες.
9.     Τη μη λειτουργία των βιβλιοθηκών στα  Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας  λόγω έλλειψης προσωπικού.
10.  Το γεγονός της μη επίτευξης του στόχου σας «οι μαθητές να αφήνουν τη τσάντα στο σχολείο»  στα πιλοτικά ολοήμερα 5ο Δημοτικό Ν.Φ. , 1ο Δημοτικό  Χαλκηδόνας
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ευελπιστούμε στη συνδρομή και τις ενέργειες σας για το προγραμματισμό λύσεων στα παραπάνω προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ