Προβλήματα σχολικών μονάδων Ν. Φιλαδέλφειας & Χαλκηδόνας

Νέα Φιλαδέλφεια, 12/9/2011
Επιστολή προς: ΔΗΜΑΡΧΟ  Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ & ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, Δημοτική  Επιτροπή Παιδείας
Κοινοποίηση: Σχολικές Μονάδες και Σύλλογοι Γονέων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας
Θέμα: Προβλήματα σχολικών μονάδων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

Κύριοι, η Γενική Συνέλευση και το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ σας ενημερώνει για τα σοβαρότερα προβλήματα που εντοπίστηκαν  κατά τη προηγούμενη σχολική χρονιά στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας:
1.     Την καθημερινή επιβάρυνση και τους κινδύνους ασφάλειας λόγω της μετακίνησης των μαθητών του 1ου   Δημοτικού στο 4ο Δημοτικό.
2.     Σχολικές επιτροπές που λειτουργούν χωρίς επαρκή χρηματοδότηση (κυρίως για το 1ο Δ.Σ., 2ο Γυμνάσιο και 4ο Γυμνάσιο) με αποτέλεσμα να ζητούνται χρήματα από τους γονείς για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
3.     Η καθαριότητα των αύλειων και εξωτερικών χώρων (κυρίως του  2ου και 5ου  Δημοτικού αλλά και του 1ου  Γυμνασίου και 1ου Λυκείου).
4.     Ο κοινός αύλειος χώρος του 2ου Δημοτικού με το Νηπιαγωγείο, ο υπερπληθυσμός που παρατηρείτε στο 2ο Δημοτικό εξαιτίας της μεταστέγασης του 1ου Δημοτικού στο 4ο και η έλλειψη ταρτάν στους αθλητικούς χώρους του προαυλίου.
5.     Η φύλαξη των σχολικών μονάδων (ιδιαίτερα στο 3ο Δημοτικό, στο  1ο Δημοτικό της  Χαλκηδόνας , στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο όπου υπάρχει και έλλειψη φυλακίου).
6.     Το καθημερινό πρόβλημα της εγκατάστασης αστέγων δίπλα από σχολικές μονάδες όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια (κυρίως στο 3ο και 7ο Δημοτικό).
7.     Η κακή κατάσταση των χώρων και ιδιαίτερα ο κήπος του 3ου Δημοτικού, το προαύλιο και το βάψιμο του 5ου Δημοτικού, η πέργκολα του 7ου Δημοτικού και οι τουαλέτες και οι αποχετεύσεις του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου.
8.     Την κακή κατάσταση και συντήρηση των αθλητικών υποδομών που ανήκουν στις σχολικές μονάδες και αξιοποιούνται από αθλητικούς συλλόγους (γήπεδο στο 4ο Δημοτικό και κλειστό γυμναστήριο) οι οποίοι επιβαρύνουν με έξοδα τις αντίστοιχες σχολικές επιτροπές σε περίοδο μη επαρκούς χρηματοδότησης τους.
9.     Το μη σεβασμό του νόμου για το κάπνισμα ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς μέσα στις σχολικές μονάδες.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ευελπιστούμε στη συνδρομή και τις ενέργειες σας για το προγραμματισμό λύσεων στα παραπάνω προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ