Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί: Κινητοποίηση στην Αθήνα, Πέμπτη 16/3 11:30 στα Προπύλαια - Διαμαρτυρία στη Νέα Φιλαδέλφεια, Σάββατο 18/3 12:00 Πλατεία ΠατριάρχουH Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, γονιών και ιδιαίτερα μαθητών και φοιτητών στις κινητοποιήσεις που συνεχίζουν σε όλη την Ελλάδα

Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα των διαχρονικών κρατικών, πολιτικών και επιχειρηματικών ευθυνών. Απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα να παρθούν επιτέλους τώρα όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Η ζωή, η ασφάλεια και η υγεία δεν είναι κόστος! Ούτε ζωή “όπου βγει”, ούτε σχολεία “όπως νά’ ναι”. Ζητάμε τα αυτονόητα:

  • Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί.
  • Ασφαλή σχολεία, αντισεισμική – αντικεραυνική – αντιπυρική θωράκιση.
  • Ασφαλείς δημόσιες μεταφορές.
  • Απορρίπτουμε την υποβάθμιση, απαξίωση των δημόσιων υποδομών, την παράδοσή τους στη λογική του κέρδους (λχ νερό). Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
  • Καταδικάζουμε κάθε εκδήλωση αυταρχισμού και καταστολής ενάντια στους μαθητές και τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται.

Συμμετέχουμε μαζί με τα παιδιά μας στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην Αθήνα, μέρα απεργίας σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Η προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής είναι 11:30 στα Προπύλαια

Προχωράμε το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12:00 σε διαμαρτυρία στην Πλατεία Πατριάρχου. Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και κάθε άλλο μαζικό φορέα της πόλης να στηρίξουν την πρωτοβουλία.