Επιστολή προς ΕΟΠΠΥ και Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό για το θέμα της Μυρτούς


Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον τύπο, σύμφωνα με τα οποία, η μητέρα της άτυχης συμπολίτισσάς μας  Μυρτούς  Κοτρώτσου καταγγέλλει πως  ο ΕΟΠΠΥ αρνείται να καλύψει το κόστος για την αγορά ειδικής καρέκλας μπάνιου, αξίας 150 ευρώ! Και αυτό σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για κάθε  οικογένεια, πόσω μάλλον για το νεαρό κορίτσι, το οποίο περνάει τη ζωή  του καθηλωμένο σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, εξαιτίας της άγριας και πρωτοφανούς επίθεσης που δέχτηκε πριν από έξι χρόνια.

Η Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την μη αποδοχή του αιτήματος της οικογένειας της Μυρτούς και απαιτεί την επανεξέταση του θέματος. Ελπίζουμε ότι έστω και αργά θα αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και θα πράξετε τα δέοντα.

Σας αναφέρουμε επίσης ότι η Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας θα καλύψει  άμεσα το  ποσό που απαιτείται για την αγορά της ειδικής καρέκλας μπάνιου. Είναι λυπηρό που αναγκαζόμαστε λόγω της κραυγής απόγνωσης της οικογένειας Κοτρώτσου να υποκαταστήσουμε  τις κρατικές δομές και τις υποχρεώσεις της πολιτείας. Επιβάλλεται όμως να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που απασχολεί όλη την κοινωνία.