ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:Κατασκευή αναψυκτηρίου στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας

Ενημερωθήκαμε πρόσφατα από τη δημοτική μας αρχή, πως ο αρμόδιος δασάρχης δεν δίνει άδεια επέμβασης στο Δήμο για να προχωρήσει στην κατασκευή ενός αναψυκτηρίου 120τ.μ. στη θέση του παλιού Κενταύρου στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας .  Το αναψυκτήριο μάλιστα έχει σχεδιασθεί με σεβασμό στη φυσιογνωμία του δάσους και προβλέπεται στη διαχειριστική μελέτη του Άλσους, την οποία έχει εγκρίνει η ίδια η Διεύθυνση Δασών!

Στη συγκεκριμένη θέση προϋπήρχε
επί  πολλά χρόνια  με την ανοχή της Διεύθυνσης Δασών αυθαίρετο κτίριο  700τμ(!!!) που λειτουργούσε ως αναψυκτήριο αλλά και ως χώρος κοινωνικών εκδηλώσεων !!!  Το κτίριο κατεδαφίστηκε  τον Αύγουστο του 2015 και σχεδιάστηκε εκ νέου με τις προδιαγραφές που ισχύουν σε κτίσματα  ανάλογων χώρων σε άλλα άλση της Αττικής.

Πιστεύουμε πως η  κατασκευή ενός μικρού  οργανωμένου αναψυκτηρίου  στη θέση του παλιού Κενταύρου, με σεβασμό στο περιβάλλον, θα κάνει την παραμονή του επισκέπτη του Δήμου μας , του κατοίκου της περιοχής μας  και πάνω από όλα των παιδιών πιο ευχάριστη,  καθώς  θα αποτελεί μια  ιδανική επιλογή χαλάρωσης για όλους.

Παρακαλούμε  για τις δικές σας ενέργειες προς τη Διεύθυνση Δασών και την ενημέρωσή μας, καθώς η κατασκευή ενός αναψυκτηρίου  στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με σεβασμό στη φυσιογνωμία του δάσους πέρα από κάθε επιχειρηματικό στόχο είναι αίτημα όλων των  κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.