Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  εκφράζει την διαμαρτυρία και την αγανάκτησή της   για τη νέα  μείωση του ποσού  της επιχορήγησης  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης   για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Το 2015 ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας λάμβανε....    105.000€  το τρίμηνο, το 2016 το ποσό  της επιχορήγησης  μειώθηκε στα  91.470€  και  δυο χρόνια μετά , η τρίτη δόση που εγκρίθηκε πρόσφατα  από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  ανέρχεται στα 82.380€, μειωμένη δηλ. κατά 22% σε σύγκριση με το 2015! Στην ουσία έχουμε σήμερα  κατάργηση της μιας από τις τέσσερεις ετήσιες δόσεις! Αξιοσημείωτο είναι πως το συνολικό ποσό που χορηγείται στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών  παραμένει σταθερό.

Με το  υπ' αριθμ. 29/2017 της 2/10/2017 έγγραφό μας, καλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει  ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μείωση του ποσού  της επιχορήγησης  που αναλογεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους. Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων παρέστη στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4/10. και μέλη του ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας και  της Νέας Χαλκηδόνας που πηγάζουν από την μείωση της δημόσιας δαπάνης για την εκπαίδευση. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε πράγματι ψήφισμα διαμαρτυρίας και εκφράστηκε η πρόθεση να καλυφτεί  η διαφορά του χρηματικού ποσού που προκύπτει από τη  μειωμένη κρατική επιχορήγηση. Για τα χρήματα που φτάνουν στις σχολικές μονάδες η Ένωση Συλλόγων Γονέων θα έχει σύντομα νέα συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων την Τετάρτη 11/10/2017 αποφασίστηκε να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο  Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη  1η  Νοέμβρη και ώρα 12.00.