Επιστολή της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας προς την Προϊσταμένη Δ/νσης Δ.Ε. Α' Αθήνας κ. Ι. Ψίνα


Κυρία  Προϊσταμένη,

Αφού κατ’ αρχάς σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά και   κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, σας ενημερώνουμε πως  ενώνουμε τη φωνή μας με άλλους φορείς της σχολικής κοινότητας για να  σας επισημάνουμε τα εξής:

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε ότι , παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη αρκετές ημέρες  από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης εν σχέσει με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Μεγάλο  πρόβλημα εντοπίζεται στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας.

Στο Δήμο μας, όπου τα σχολεία του  ανήκουν  στην  Α' Αθήνας, τη  μεγαλύτερη διεύθυνση της χώρας, στην οποία προΐσταστε,  παρατηρούνται τα   μεγαλύτερα  κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δεν θα απαριθμήσουμε  τις ειδικότητες που λείπουν για λόγους συντομίας, αλλά και γιατί είμαστε σίγουροι ότι τις  γνωρίζετε μέσω της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

 Παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν πιο άμεση κάλυψη  των ανωτέρω κενών , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας και ευελπιστούμε να σας εκφράσουμε και δια ζώσης τις απόψεις και την αγωνία μας για τα τεκταινόμενα στη δημόσια παιδεία της πόλης και της χώρας μας γενικότερα.