ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων υποδέχτηκε στις 31 Μαΐου  το καλοκαίρι, ξεκινώντας  έναν κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένο σε γονείς συμπολίτες μας, που έχουν διακριθεί για το μουσικό, καλλιτεχνικό, εικαστικό, ποιητικό ή συγγραφικό  τους έργο.

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε  ρεσιτάλ πιάνου του συμπολίτη μας  Χάρη Κανάκη, ενός καλλιτέχνη, που βάζει το δικό του  λιθαράκι στο μουσικό γίγνεσθαι, μέσω μιας απόπειρας που ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια του τοπικού.

Μουσική, ιστορία της μουσικής, ΄...
 θεατρική έκφραση, σκηνική   παρουσία, αφηγηματικές και ερμηνευτικές τεχνικές συνυπήρχαν μέσω του συνθέτη πιανίστα  Χάρη Κανάκη και της νεαρής και πολλά υποσχόμενης ηθοποιού Κλέλιας Φελεσάκη, που απήγγειλε τους θεατρικούς μονολόγους του Χάρη Κανάκη.

Οι  πιανιστικοί  αυτοσχεδιασμοί  του Χ. Κανάκη  φανέρωσαν έναν ευφυή σολίστ, που διαθέτει άριστη τεχνική, υψηλή μουσική αντίληψη και μουσικότητα.

Στην εκφραστική  αυτή παράσταση , ο  Χάρης Κανάκης ερμήνευσε  έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών και  ταξίδεψε το κοινό με  μουσικές  νότες που πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο ίδιος , μέσω των πιανιστικών αυτοσχεδιασμών,  έδωσε το μελωδικό του  στίγμα  που  απελευθερώνει τη φαντασία, ξεκινώντας με  ακούσματα  της περιόδου του μεσοπολέμου (Kurt Weil) περνώντας μεταξύ πολλών άλλων στον πρόδρομο της σύγχρονης Jazz (Bill Evans) αλλά και στον πρωτοπόρο της  σύγχρονης Jazz στην Ελλάδα (Μίμη Πλέσσα) και έκλεισε την εκδήλωση με μια  μουσική επιλογή  από τον  παγκόσμιο κινηματογράφο, το «Άρωμα γυναίκας» , ένα κομμάτι  γεμάτο συναισθήματα και συμβολισμό , γεγονός που δείχνει πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στην εκρηκτική πιανιστική   δεινότητα του Χ.  Κανάκη!  Η βραδιά ολοκληρώθηκε λαμπερά με μια παλλόμενη από ευφορία εκτέλεση του γνωστού, εκτός προγράμματος, θρακιώτικου τραγουδιού «Μαύρη Θάλασσα».

Το κοινό καθηλωμένο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο άκουσμα, χάρισε στον συμπολίτη μας  το πιο ζεστό χειροκρότημα και τον συνεχάρη στη λιτή  δεξίωση που ακολούθησε.

 

Μεταξύ των πολλών συμπολιτών μας , που τίμησαν με την παρουσία τους  την εκδήλωση ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ευτυχία Παπαλουκά , ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της  δημοτικής  παράταξης «νέο» Γιώργος Αράπογλου , ο  δημοτικός σύμβουλος  και γραμματέας  του δημοτικού συμβουλίου Λευτέρης Πλάτανος  και ο  συνθέτης και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Κωνσταντίνος Λυγνός.

Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας ευχαριστεί θερμά τον συμπολίτη μας συνθέτη πιανίστα Χάρη Κανάκη , τόσο  για το απολαυστικό ρεσιτάλ που μας  χάρισε όσο και για την τιμή που μας έκανε να αποδεχτεί την πρόσκληση μας και να ξεκινήσει  τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις από το Δήμο μας.