ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 4ΟΥ, 5ΟΥ, 6ΟΥ ΚΑΙ 7ΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

                                                          Νέα Φιλαδέλφεια,  14-4-2014

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνος

 

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και οι Σύλλογοι Γονέων των 3ου Λυκείου και 3ου  Γυμνασίου, καθώς και των 4ου, 5ου 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Φιλαδέλφειας, που είναι τα άμεσα ενδιαφερόμενα, καθώς τα συγκεκριμένα παιδιά θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο, εκφράζουμε τον προβληματισμό και την ανησυχία μας για την καθυστέρηση έναρξης των έργων ανέγερσης των νέων κτιρίων του 3ου Λυκείου - 3ου Γυμνασίου  Νέας Φιλαδέλφειας στο οικόπεδο που βρίσκεται στη γωνία της Λεωφόρου Δεκελείας και της οδού Μωραϊτίνη (Φουγάρο).

Οι συνυπογράφοντες το παρόν ψήφισμα φορείς, εκπροσωπώντας τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα ανωτέρω σχολεία, υπενθυμίζουμε ότι για την ανέγερση των ανωτέρω σχολείων στο οικόπεδο αυτό, που έχει απαλλοτριωθεί από τον ΟΣΚ γι’ αυτόν τον σκοπό, έχει εκδοθεί ήδη η υπ’ αριθ. 753/2012 Οικοδομική Άδεια και ως εκ τούτου για την έναρξη των έργων απαιτείται πλέον η κινητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων της πόλης μας, και κυρίως της Δημοτικής Αρχής, με σκοπό την άμεση ένταξη του έργου στην τρέχουσα φάση χρηματοδότησης.    

Οι υπογράφοντες το παρόν Σύλλογοι και η Ένωση Γονέων της πόλης μας ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει με την ομόφωνη και ομόψυχη απόφασή του τη δέσμευσή του για την ανέγερση των νέων κτιρίων του 3ου Λυκείου και 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλ/φείας στο ανωτέρω οικόπεδο, όπως αυτό προβλέπεται από την ανωτέρω οικοδομική άδεια και το ΦΕΚ 285Δ΄/6-5-1998.

Επίσης, καλούμε τόσο την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τη νέα που θα εκλεγεί, όσο και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να βοηθήσουν ενεργά τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας, απευθυνόμενες εγκαίρως στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση χρηματοδότηση του έργου, για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των παιδιών μας και των γονέων τους για την ανέγερση δύο σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον και τους μαθητές σχολείων, χωρίς τα τεράστια και δαπανηρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα των υπαρχόντων, εντελώς ακατάλληλων κτιρίων.