Πρόγραμμα Ανοιχτών Σχολείων και Αλληλεγγύης των Γονέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και ιδιώτες του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας
Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες
Όλοι γνωρίζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία στη χώρα μας (ιδιαίτερα μετά την παράδοσή της στις ορέξεις της τρόικας και του Δ.Ν.Τ.) , μείωση χρηματοδότησης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων , έλλειψη βιβλίων και δασκάλων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε Ελληνική οικογένεια που δεν δύναται στις σημερινές συνθήκες να χρηματοδοτήσει τη μόρφωση των παιδιών της, αφού η δημόσια δωρεάν παιδεία βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου μας καλεί τους γονείς αλλά και κάθε ιδιώτη, επιχείρηση ή φορέα της πόλης μας, να συμμετάσχουν για τη φετινή δύσκολη σχολική χρονιά στο πρόγραμμα Ανοιχτών Σχολείων και Αλληλεγγύης  στη βάση του εθελοντισμού με στόχο να βοηθηθούν οι μαθητές του Δήμου μας στη δύσκολη συγκυρία.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
1.     Το άνοιγμα τριών σχολικών μονάδων (2 στη Φιλαδέλφεια και 1 στη Χαλκηδόνα) και κάποιων αθλητικών χώρων στη κοινωνία και τους μαθητές τα απογεύματα και τα Σάββατα προσφέροντας τις υποδομές τους δωρεάν στη κοινωνία.
2.     Την εθελοντική συμμετοχή προσφοράς γονέων κηδεμόνων και ιδιωτών σε αυτό το πρόγραμμα με όποιο τρόπο μπορεί να προσφέρει ο καθένας και για όσο χρόνο επιθυμεί.
Καλούμε τους γονείς, ιδιώτες, φορείς και επιχειρήσεις του Δήμου μας να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα με όποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Για παράδειγμα:  απλή παρουσία για κάποιες ώρες, καθαρισμός χώρων, καθηγητές και δάσκαλοι για μαθήματα σε διάφορα αντικείμενα (Ξένες γλώσσες, πληροφορική, μαθήματα σχολείου), καθηγητές μουσικής , θεάτρου, χορού, οικοτεχνίας, καλλιτεχνικών, προπονητές αθλημάτων και γυμναστές.
Ακόμη επιχειρήσεις (φωτοτυπία, φροντιστήρια, σχολές, εστιατόρια, καταστήματα ρούχων  κλ.π) ή φορείς (αθλητικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι κλ.π) που θέλουν να συμμετέχουν με υποτροφίες ή άλλη ενίσχυση στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.
Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή (ειδικότητα, ώρες κλ.π) στo τηλέφωνo 6932547620 και στο e-mail:   e.s.g.k.nfiladelfia@gmail.com                                                                                                

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ

E-MAIL

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ


Παρατηρήσεις:
1.      Στην Ειδικότητα βάζουμε την ειδικότητα που μπορεί να προσφέρει κάποιος εθελοντική εργασία Π.χ. Καθαρισμός, Απλή παρουσία, άνοιγμα , κλείσιμο σχολείου, φιλόλογος, δάσκαλος χορού, μαθηματικός κλπ.
2.      Στις Διαθέσιμες ημέρες και ώρες (μόνο απογεύματα και Σαββάτο πρωί) σημειώνουμε ποιες ημέρες είναι διαθέσιμος και τις ώρες που μπορεί
3.      Στη Σχολική μονάδα σημειώνουμε ποια σχολική μονάδα τον ενδιαφέρει από (Γυμνάσιο Χαλκηδόνας, 1ο Γυμνάσιο Φιλαδέλφειας, 4ο Δημοτικό Φιλαδέλφειας ή 2ο Λύκειο Φιλαδέλφειας)