Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων - Δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

 Tην Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τη συμμετοχή 28 εκπροσώπων από 13 Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας.

Στη συνεδρίαση αναδείχθηκε ότι παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν και το καλοκαίρι προς το Δήμο από συλλόγους, την Ένωση και τις διευθύνσεις των σχολείων όχι μόνο δεν έγιναν οι απαραίτητες  εργασίες αλλά η κατάσταση επιδεινώνεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουμε 3 σχολεία με καθιζήσεις στα προαύλια, παραμένουν σοβαρές επικινδυνότητες και ελλείψεις στα κτιριακά και την υλικοτεχνική υποδομή, αναφέρονται κενά εκπαιδευτικών σε κρίσιμες ειδικότητες και παράλληλες στηρίξεις.

Τονίστηκε το πολύ σοβαρό θέμα του προσεισμικού ελέγχου, η αναγκαιότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη σεισμική δόνηση.

Επιπρόσθετα τα ταμεία πολλών σχολείων έχουν “στεγνώσει” καθώς αναφέρεται ότι δεν έχουν λάβει ούτε την Γ’ δόση των ΚΑΠ από τις σχολικές επιτροπές.

Για όλα τα παραπάνω συμμετέχουμε  Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 12:00 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριepiο στα Προπύλαια

Επίσης καλούμε τους συλλόγους γονέων:

·         Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 10:30 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο

·         Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο.

Ζητάμε:

·         Άμεση καταβολή των επιχορηγήσεων (Γ Δόση ΚΑΠ) στα σχολεία.

·         Διασφάλιση της θέρμανσης και της ορθής λειτουργίας όλων των σχολείων.

·         Παρεμβάσεις ΤΩΡΑ για άρση των επικινδυνοτήτων και των πιο επειγόντων προβλημάτων

·         Χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα εργασιών για κάθε σχολική μονάδα

·         Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να στηρίζει και να πάρει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, και να μη συμμετέχει η χώρα μας ούτε έμμεσα ούτε άμεσα στον πόλεμο που εξαπλώνεται.

  • Η Ένωση συμμετέχει στο συλλαλητήριο και τη συναυλία αλληλεγγύης που θα γίνει την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.
  • Η Ένωση οργανώνει μέρα αντιπολεμικής δράσης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό  την Τετάρτη 15 Νοέμβρη, το πρωί με πρωτοβουλίες ενημέρωσης και το απόγευμα στις 7μμ με εκδήλωση - συγκέντρωση στην Πλατεία Πατριάρχου.