Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ ΝΦ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΑ

 Ν. Φιλαδέλφεια, 29 Νοεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 20
ΠΡΟΣ:
Δ/νση Δευτεροβάθμιας Α’ Αθήνας, 
Σύλλογο Διδασκόντων 1ου ΓΕΛ Ν.Φ.,
15μελές Μαθητικό Συμβούλιο 1ου ΓΕΛ Ν.Φ.,

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν.Φ.,

Γ’ ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ,

Γραφείο Διεκπεραίωσης ΥΠΑΙΘ,

1η ΠΕΚΕΣ

ΘΕΜΑ: Απέναντι στη δίωξη του καθηγητή μας

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στον καθηγητή μας κ. Δήμα και καταδικάζει την απολύτως απαράδεκτη άσκηση πειθαρχικής δίωξής του από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Α ́ Αθήνας.

Το «παράπτωμα» στο οποίο υπέπεσε ο φιλόλογός μας ήταν η αποστολή ηλεκτρονικής επιστολής προς τη Διεύθυνση για τα κενά 32 ωρών (20 ωρών σε φιλολογικά μαθήματα και 12 ωρών σε μαθηματικά).

Ο προϊστάμενος κρίνοντας το ύφος του μέιλ ως «ειρωνικό» με «κακόβουλη κριτική» και «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς», αποφάσισε να λειτουργήσει τιμωρητικά, με στέρηση αποδοχών 6 ημερών!

Ως Σύλλογος θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη τακτική, μας γυρίζει πίσω σε άλλες εποχές...

Καλό θα ήταν η εν λόγω Διεύθυνση να φρόντιζε να υπάρχουν καθηγητές στο σχολείο και σε κάθε σχολείο, και όχι να προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να φιμώσει εκπαιδευτικούς που τολμούν να ζητούν τα αυτονόητα.

Αξιοπρεπή παιδεία για όλα τα παιδιά! 

Θα έπρεπε επίσης να αναλογιστεί την αυτοθυσία κάθε ευσυνείδητου εκπαιδευτικού, των μαθητών και των γονέων, όπου καθημερινά
καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα ελλειμματικό σχολικό περιβάλλον, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται, κεραυνοβολώντας τη δημόσια «δωρεάν» παιδεία.

Ο Σύλλογος του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας εκφράζει ανεπιφύλακτα την αλληλεγγύη του στον καθηγητή κ. Δήμα, καθώς και σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο ή συλλογικότητα που υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μάθηση επί ίσοις όροις.

Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δίωξη από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Α ́ Αθήνας και ζητά άμεσα την απόσυρσή της.

Υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, το δικαίωμα της έκφρασης και αποτύπωσης της πραγματικότητας, όπως τη βιώνει ο καθένας/καθεμία και ολόκληρη η σχολική κοινότητα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση δημοκρατικών κοινωνιών.
Κάθε παραβίαση αποτελεί επίθεση σε αυτό το ιδεώδες.

Εκ του Δ.Σ