Επικήδειος λόγος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνος για την Όλγα Στάθαρη


Και όταν κάποιος φεύγει, αυτό που μένει είναι οι στιγμές που έκαναν τη διαφορά στο ταξίδι της ζωής...

Και τέτοιες στιγμές υπήρξαν πολλές για την Όλγα…
που ναι μεν έφυγε νωρίς και αναπάντεχα, πρόλαβε όμως να κάνει πολλά, και θα μείνει στη μνήμη  αυτής της  πόλης  για πάντα !

Μια θαρραλέα και δυνατή φωνή ,  μια  εξαιρετική συνεργάτη και φίλη αποχαιρετά σήμερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας  αλλά και ο καθένας μας προσωπικά , την  Όλγα τη Στάθαρη.

 Η Όλγα  ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και εξαίρετη μητέρα. Ήταν υπόδειγμα αγωνιστικότητας, ήθους και εντιμότητας. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του γονεϊκού κινήματος και είναι παράδειγμα προς μίμηση για την ενασχόλησής της  με τα κοινά. Υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη  στην ιστορία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.  Διετέλεσε μάλιστα και Πρόεδρός της και ήταν επίσης για τρεις διετίες  Πρόεδρος  στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας, του σχολείου των παιδιών της.

Στην εποχή της ιδιώτευσης ανέπτυξε κοινωνική δράση. Ήταν το συνώνυμο του ενεργού πολίτη. Διέψευσε αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν  ότι είναι για το  συμφέρον μας οι  μεταρρυθμίσεις που συνενώνουν τα σχολεία, που μειώνουν τη χρηματοδότηση για την παιδεία, που οξύνουν τις κοινωνικές και τις  εκπαιδευτικές ανισότητες, καθώς η Όλγα,  ήταν πάντα στην πρώτη  γραμμή αυτών που  διεκδίκησαν καινούργια και  σύγχρονα σχολεία , την αύξηση της χρηματοδότησης για την  παιδεία , τη γεφύρωση των κοινωνικών και των εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Είμαστε σίγουροι  πως όταν ακουστεί ο πρώτος ήχος του  κουδουνιού  στο νέο δημοτικό σχολείο του Σπαθάρη, η Όλγα θα μας χαιρετάει και θα μας χαμογελάει  από  εκεί  ψηλά….

Η Όλγα  είναι ένας σύγχρονος ήρωας της ζωής μας, άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες,   δυναμική και χαρισματική, σοφή και μετρημένη, ασυμβίβαστη αλλά και διαλλακτική, ονειροπόλα αλλά και προσγειωμένη.  Δικαίως  κέρδισε  την εκτίμηση και την αγάπη μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και όλων των δημοτών.

Αυτή την Όλγα αποχαιρετούμε σήμερα. Γνωρίζουμε πως το  κενό της είναι δυσαναπλήρωτο. Στο σύζυγό της …στα αγγελούδια της  και στους οικείους της  ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Και όλοι μας, κοντινοί ή μακρινοί   συνοδοιπόροι της ζωής της,  θα την θυμόμαστε για πάντα  και θα παραδειγματιζόμαστε απ΄ αυτή.  H φετινή Άνοιξη Όλγα μπήκε  μελαγχολικά  και  αυτό, επειδή  της λείπει ένα λουλούδι. Αιωνία η μνήμη σου…