Ευχές της Ένωσης Γονέων για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά


Αρ. Πρωτ.: 23/

«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο».     Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εύχεται στους μαθητές  του Δήμου μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και στους εκπαιδευτικούς δύναμη, υπομονή και αφοσίωση στο λειτούργημά τους! Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των ευχών ωστόσο  είναι όλοι μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.

Οι μαθητές  να επενδύουν στη γνώση, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του σχολείου ενεργά, να μάθουν να προτάσσουν το εμείς έναντι του εγώ και να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα δεν τους χαρίζεται – όλα κερδίζονται με την προσπάθειά τους.

Οι  εκπαιδευτικοί   να συνεχίσουν να κάνουν την υπέρβασή τους και να συμβάλλουν  στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών  με γνώσεις, προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Οι γονείς να συμπαραστέκονται πάντα στα παιδιά τους, γιατί το ταξίδι τους στη γνώση και την καλλιέργεια είναι μακρύ και δύσκολο. Οι γονείς δεν είναι χορηγοί των σχολείων και θα πρέπει να διεκδικούν μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ένα  δωρεάν δημόσιο και ποιοτικό σχολείο.

Ο Δήμος να φροντίζει  ώστε να έχουν όλες οι σχολικές μονάδες  καθαριότητα, ασφάλεια, θέρμανση, σωστές και συντηρημένες  κτιριακές υποδομές.

Η πολιτεία   οφείλει  να στελεχώσει άμεσα  τα σχολεία με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και να αυξήσει  τα κονδύλια για την παιδεία. Οφείλει να καταργήσει το  παρανοϊκό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια που παράγει υποψήφιους-ρομπότ παπαγαλίας με  μεγάλο κερδισμένο της υπόθεσης την παραπαιδεία. Η «δημόσια δωρεάν παιδεία μας» αντικατοπτρίζει ακριβώς την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Επιπλέον, οι επικοινωνιακές  μεταρρυθμίσεις δημιουργούν παρά επιλύουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και ας αναλογιστούν όλοι τις αυτονόητες ευθύνες τους για να έχουμε πράγματι μια εποικοδομητική και δημιουργική νέα σχολική χρονιά!