ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ/ Β΄ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚ/ΝΑΣ

Νέα Φιλαδέλφεια, 28/09/2015

 
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και η  Ένωση Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας συνδιοργανώνουν και φέτος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ) για μαθητές/τριες Γυμνασίου-Λυκείου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος σε βασικά μαθήματα Γυμνασίου καθώς και Γενικής Παιδείας και Κατευθύνσεων  Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.  Στόχος είναι να βοηθηθούν οι μαθητές και οι γονείς της πόλης μας να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος εν καιρώ κρίσης.  Ωστόσο θεωρούμε – και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό - υποχρέωση της Πολιτείας να επαναφέρει το θεσμό της δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές και φυσικά με αμειβόμενους εκπαιδευτικούς, αποδεικνύοντας έμπρακτα  την ευαισθητοποίησή της σε θέματα κοινωνικής ισότητας.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται από καθηγητές μέσης εκπαίδευσης  σε σχολεία της πόλης μας τις απογευματινές ώρες καθώς και πρωινά Σαββάτου.

Η ενίσχυση, όμως, της προσπάθειάς μας και η κάλυψη όλων των απαραίτητων μαθημάτων απαιτεί τη συνδρομή όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς του Δήμου -  αδιόριστους, διορισμένους ή συνταξιούχους -  να συμβάλουν με την εθελοντική συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή. 

Παράλληλα καλούμε τους μαθητές της πόλης μας που φοιτούν στα Γυμνάσια, Λύκεια ή ΕΠΑΛ και επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.  Το ανάλογο έντυπο θα μοιραστεί σε όλους τους μαθητές της πόλης μας στο σχολείο τους.

Για άλλη μια φορά οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους καθηγητές που πρόσφεραν και πέρσι ανιδιοτελώς τον πολύτιμο χρόνο τους και τις γνώσεις τους στέλνοντας προς όλους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και να  τονίσουμε ότι μαθητές του δήμου μας που παρακολούθησαν κατά το  περσινό σχολικό έτος μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας είχαν πολύ καλή πορεία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πλαισιώσουν την προσπάθεια αυτή πρέπει  να αναφέρουν:

  • την ειδικότητά τους
  •  το/α  μάθημα/μαθήματα που επιθυμούν να διδάξουν
  •  Να επιλέξουν Γυμνάσιο  ή/και  Λύκειο /ΕΠΑΛ
  • Τις ώρες και μέρα/ες  που δύνανται να προσφέρουν το μάθημα

 

Παρακαλούμε να καταθέσετε τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Β΄ Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας sxep2@0150.syzefxis.gov.gr ή της Ένωσης Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  e.s.g.k.nfiladelfias@gmail.com

ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τους εκπροσώπους μας: 

Γιώργος Ανεμογιάννης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπ/σης του Δήμου  213 2026311, 6944250481

Τάσος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της Ένωσης  Γονέων 6977309540

Μπάμπης Κόκλας, πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας  6972023532