Ευχές για μια καλύτερη σχολική χρονιά


 
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εύχεται στους μαθητές  του Δήμου μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και στους εκπαιδευτικούς δύναμη, υπομονή και αφοσίωση στο λειτούργημά τους!

Για να επιτευχθεί όμως αυτό δεν αρκούν μόνο οι ευχές μας αλλά απαιτούνται και κάποιες προϋποθέσεις.

Πρώτα απ’ όλα όλοι μας – μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς - να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στον κοινωνικό μας ρόλο. 

Οι μαθητές  ...
να επενδύουν στη γνώση, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του σχολείου ενεργά, να μάθουν να προτάσσουν το εμείς έναντι του εγώ και να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα δεν τους χαρίζεται – όλα κερδίζονται με την προσπάθειά τους.

Οι  εκπαιδευτικοί   να συνεχίσουν να κάνουν την υπέρβασή τους όσο κι αν η πολιτεία τους αμείβει ηθικά και υλικά πολύ λιγότερο απ’ ό,τι προσφέρουν.

Εμείς οι γονείς να συμπαραστεκόμαστε πάντα στα παιδιά μας  γιατί το ταξίδι τους στη γνώση και την καλλιέργεια είναι μακρύ και δύσκολο.

Καταλυτικός είναι ωστόσο και ο ρόλος της πολιτείας, η οποία  οφείλει  να στελεχώσει άμεσα  τα σχολεία με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, να αυξήσει επιτέλους τα κονδύλια για την παιδεία και να προβεί άμεσα στις πρέπουσες  ενέργειες  για να έχουν όλες οι σχολικές μονάδες  καθαριότητα, ασφάλεια και σωστές κτιριακές υποδομές.