21 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων  στις 21 Μαρτίου η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στηρίζει τις εκδηλώσεις μνήμης και συμμετέχει στον παγκόσμιο ξεσηκωμό ενάντια στον  ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία. 

Για τον σκοπό αυτό καλούμε...
όλες και όλους να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη διείσδυση φασιστικών και ρατσιστικών ιδεολογημάτων στην κοινωνία μας που συχνά βρίσκουν δυστυχώς έδαφος και σε νέους ανθρώπους.

Λέμε

·         Όχι στις φασιστικές-ρατσιστικές και φοβικές έναντι του διαφορετικού ιδέες

·         Όχι στην έλλειψη σεβασμού της διαφορετικής πολιτικής άποψης, στην αδυναμία συμμετοχής σε ειλικρινή δημοκρατικό διάλογο, στο μίσος κατά του διαφορετικού χρώματος, φυλής ή θρησκείας
      
       ·         Ναι στην  ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση όλων μας

·         Ναι στην ενίσχυση των δικαιωμάτων στοχοποιημένων ομάδων συμπολιτών μας

·         Ναι στη θωράκιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, έτσι ώστε μέσω της γνώσης και της ιστορίας του αγώνα του λαού αυτής της χώρας αλλά και άλλων λαών κατά του φασισμού και του ρατσισμού, το σχολείο να γίνει ανάχωμα, προμαχώνας και εν τέλει το πεδίο της τελικής νίκης εναντίον τους!

 Οι εκδηλώσεις – ξεσηκωμός γίνονται ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο το Σάββατο 21 Μαρτίου.  Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει ώρα 2μ.μ. στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα. Για όποιον επιθυμεί, περίπου μια ώρα πριν θα γίνει προσυγκέντρωση στο χώρο της κεντρικής πλατείας της Νέας Φιλαδέλφειας