ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Σχετικά με τη δικαίωση σχολικών φυλάκων

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την δικαίωση τριών από τους σχολικούς φύλακες των σχολείων της πόλης μας (μάλιστα οι συγκεκριμένοι απασχολούνταν σε σχολεία της Νέας Χαλκηδόνας), οι οποίοι, όπως ήδη έγινε γνωστό στον Τύπο, έλαβαν την 15/9/2014 Προσωρινή Διαταγή για την επανατοποθέτησή τους στα σχολεία της πόλης έως την εκδίκαση της σχετικής Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων που έχουν ασκήσει.

Η Ένωση Γονέων πρωτοστάτησε ....
καθ’ όλο το προηγούμενο έτος στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων ασφάλειας που δημιουργούσε στα παιδιά μας και στα σχολικά κτίρια η ακατανόητη, επικίνδυνη και ανάλγητη, όσον αφορά τους ίδιους τους φύλακες, απόφαση για την απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων και με πρωτοβουλία της έγινε δεκτό, ομόφωνα μάλιστα, ψήφισμα της Ένωσης από το απελθόν Δημοτικό Συμβούλιο για το ίδιο θέμα.

Μάλιστα, η Ένωση Γονέων εξέφρασε την αλληλεγγύη της έμπρακτα σε όλους τους δικαστικούς αγώνες των Σχολικών Φυλάκων κατά τη σχολική χρονιά που μας πέρασε, με τη συνεχή παρουσία και συμπαράσταση μελών του Δ.Σ. της στα Δικαστήρια.

Επιπλέον, η Ένωση Γονέων, κατόπιν αιτήματος των φυλάκων που εν τέλει δικαιώθηκαν και σχετικής απόφασης του Δ.Σ., παρεστάθη δια του προέδρου της στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τη διαδικασία εκδίκασης της Προσωρινής Διαταγής και υποστήριξε τόσο προφορικά όσο και εγγράφως την προσπάθεια των συμπολιτών μας, κατά την οποία κυρίαρχο και καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε βεβαίως η απόφαση του Δημάρχου υπέρ της επανατοποθέτησης των φυλάκων και η εκπροσώπηση της Δημοτικής Αρχής δια της αρμόδιας αντιδημάρχου Παιδείας.

Ο θεσμός των σχολικών φυλάκων όχι μόνο πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί, αλλά πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω ώστε να καλύψει όλο το 24ωρο, ειδικά σε προβληματικά σχολικά συγκροτήματα της πόλης που έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες φύλαξης.

Η Ένωση Γονέων θεωρεί ότι η ασφάλεια των μαθητών είναι πάνω από όλα και δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε καμιά ζυγαριά με αντίβαρο το κόστος. Η παιδεία είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης. Ας προστατέψουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας!

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γ. Γραμματέας

Τάσος Κωνσταντινίδης                                                                   Έλενα Γούλα