ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του ψηφίσματος της Ένωσης Γονέων


Η  Ένωση Γονέων εκφράζει την ικανοποίησή της για την ομόφωνη ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας κατά τη συνεδρίασή του της 4ης Νοεμβρίου 2013 του ψηφίσματός μας που είχε επιδοθεί στο Δήμο με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του  Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου της Ένωσης Γονέων στις 16 Οκτωβρίου. 

Επίσης εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο
δήλωσε ότι δεσμεύεται για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αναφέρονται στο ψήφισμα αυτό, καθώς ζητούμενο είναι η πρακτική επίλυση των αιτημάτων που αναδείξαμε με το ψήφισμα, όπως η αύξηση των κονδυλίων των σχολικών Επιτροπών, η συντήρηση των σχολικών κτηρίων, η πρόσληψη καθαριστριών από το Δήμο με αξιοπρεπείς εργασιακούς όρους και πλήρες ωράριο, η πρόσληψη σχολικών φυλάκων, ο ορισμός φύλακα για τα σχολεία εν ώρα ενισχυτικής διδασκαλίας κ.λπ. και όχι η τυπική μόνο ομόφωνη υπερψήφισή του που μπορεί να εκληφθεί και ως υπεκφυγή για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους παρισταμένους επικεφαλής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους που πήραν τον λόγο και, με συντριπτική πλειοψηφία, αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για τη δράση της Ένωσης Γονέων και την έντονη κινητοποίησή της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας και του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας. Ως εκ τούτου χαιρόμαστε για το γεγονός ότι αποτέλεσε ελάχιστη μειοψηφία η άποψη που εκφράστηκε, σύμφωνα με την οποία οι παρεμβάσεις των συλλογικών οργάνων των γονέων προς τους αρμόδιους φορείς έχουν χαρακτήρα «συνδικαλιστικό», οι δε αγώνες τους είναι άχρηστοι, αλλά ακόμα και υπεύθυνοι για την κατάντια της παιδείας,.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας δεσμεύεται ότι, σε πείσμα όσων αντιδρούν ή ενοχλούνται από τη δράση της, θα συνεχίσει, όπως έχει καθήκον,  τις παρεμβάσεις της προς τους επίσημους φορείς της πόλης μας και της εκπαίδευσης με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας, αλλά και τον αγώνα της για την ενημέρωση των γονέων  και τη δραστηριοποίηση του γονεϊκού κινήματος στην πόλη μας, γιατί πιστεύει ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται άνωθεν, αλλά τα πάντα κερδίζονται με  αγώνα και κοινή προσπάθεια.

Επίσης δηλώνουμε ότι αναμένουμε την επίλυση από το Δήμο των παραπάνω συγκεκριμένων θεμάτων που αναφέρονται στο ψήφισμά μας, όπως δεσμεύτηκε ρητώς το Δημοτικό Συμβούλιο, και ιδιαίτερα με άμεση προτεραιότητα τον ορισμό φύλακα για το σχολείο για τις ώρες της δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας.