ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: 1.      Καταδικάζει το πρωτοφανές  φαινόμενο  της μη διάθεσης των σχολικών βιβλίων στους  μαθητές της δημόσιας εκπαίδευσης,  κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές οικογένειες ιδιαίτερα στην εποχή του Δ.Ν.Τ. που διανύουμε , να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πηγάζουν από  την υποχρέωσή του για την εξασφάλιση δημόσιας δωρεάν παιδείας  όπως επιβάλλεται από το Σύνταγμά μας. Οι γονείς δεν μπορούν να ανεχθούν οποιαδήποτε μεταφορά κόστους από τη πολιτεία προς αυτούς και θα αντιδράσουν ανάλογα και με κάθε νόμιμο τρόπο.
2.      Καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να συνδράμει άμεσα τις σχολικές επιτροπές οι οποίες υποχρηματοδοτήθηκαν τη τελευταία διετία, ώστε τα σχολεία να μπορούν να καλύψουν τις τρέχουσες και μελλοντικές τους λειτουργικές ανάγκες, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος φέτος πολλές σχολικές μονάδες να μην μπορούν καν να λειτουργήσουν αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη (φως, τηλέφωνο, θέρμανση, χαρτικά κλ.π).  Ήδη αρκετά σχολεία από πέρυσι απευθύνονται στους γονείς για να καλύψουν άμεσες σχολικές ανάγκες που είναι υποχρέωση της πολιτείας να συνδράμει οικονομικά . Οι γονείς δεν θα ανεχθούν τη συνέχιση αυτού του φαινομένου και δεν θα επιτρέψουν τη κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που μπορεί να επιβάλλεται από τους δανειστές της τρόικας. Αρκετά με την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας
3.      Χαιρετίζει την ένταξη στο ΕΣΠΑ τη κατασκευής δύο νέων σχολικών μονάδων  (Γυμνασίων) στο χώρο του « Έσπερου»  ένα έργο που εκκρεμεί για αρκετά χρόνια και  θα λύσει πολλά προβλήματα μαθητών και γονιών στη Νέα Φιλαδέλφεια.
4.      Παράλληλα καλεί τον ΟΣΚ . Α.Ε. να επιταχύνει τις διαδικασίες
Α) Για την γρήγορη  ανακατασκευή του 1ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας και
Β) Να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στις διαδικασίες για την ανέγερση του 10ου Δημοτικού σχολείου καθώς και του Γυμνασίου που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο δεσμευμένο και χαρακτηρισμένο χώρο του πρώην εργοστασίου BRITANIA , έργο που θα εξυπηρετήσει άμεσα το πληθυσμό της συνοικίας ΕΙΡΗΝΗ, που δεν έχει σχολεία. Κάθε καθυστέρηση θα συμβάλει στη χρόνια ταλαιπωρία γονιών και μαθητών της συνοικίας ΕΙΡΗΝΗ και θα επιβραβεύσει όλους αυτούς που επιβουλεύονται αυτό το χώρο για διάφορες άλλες χρήσεις που εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς.
Εκ μέρους του Δ.Σ. : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ