Κτιριακά προβλήματα σχολικών μονάδων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

Νέα Φιλαδέλφεια, 12/9/2011    
Επιστολή προς: Ο.Σ.Κ. Α.Ε., ΔΗΜΟ N. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ & ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Κοινοποίηση: Σχολικές Μονάδες και Σύλλογοι Γονέων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας
Θέμα: Κτιριακά προβλήματα σχολικών μονάδων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

Κύριοι, η Γενική Συνέλευση και το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ σας ενημερώνει ότι χρονίζουν προβλήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας τα οποία δημιουργούν καθημερινές δυσκολίες στους γονείς και μαθητές μας. Από τα προβλήματα σταχυολογούμε σαν σοβαρότερα τα παρακάτω:
1.     Το χρόνιο κτιριακό πρόβλημα στέγασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο έχει οδηγήσει και σε υπερπληθυσμό το 2ο Δημοτικό Σχολείο και επιβαρύνει καθημερινά το πρόγραμμα γονέων και μαθητών με τη μεταφορά των μαθητών με πούλμαν.
2.     Τη κατάσταση του κτιρίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο κτίστηκε και λειτουργεί χωρίς άδεια πάνω από το Κηφισό και κινδυνεύει άμεσα από σφοδρά φυσικά φαινόμενα.
3.     Την έλλειψη αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία αντιμετωπίστηκε προσωρινά και μερικώς με προκατασκευασμένες αίθουσες και απαιτεί μόνιμη και διαρκή λύση.
4.     Τη σαθρή κατάσταση (στάζει η οροφή, κτίριο γεμάτο υγρασία, απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις θέρμανσης) που βρίσκεται το 3ο Λύκειο και τα γύρω κτίρια της τεχνικής εκπαίδευσης στην Εθνική οδό, τα οποία αδυνατούν να προσφέρουν στοιχειώδεις συνθήκες εκπαίδευσης στους μαθητές και καθηγητές.
5.     Την μεγάλη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στο κτίσιμο του νέου 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας, στο χώρο του πρώην εργοστασίου britania, αλλά και την έλλειψη προγραμματισμού για τη δημιουργία Νέου Γυμνασίου στον ίδιο χώρο το οποίο και θα λύσει οριστικά το θέμα του υπερπληθυσμού και έλλειψης αιθουσών που παρατηρείται στο 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικό καθώς και  στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ευελπιστούμε στη συνδρομή και τις ενέργειες σας για το προγραμματισμό λύσεων στα παραπάνω χρονίζοντα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Εκ μέρους του Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ